Cuma, Eylül 22, 2006

Balıklık

Deniz kenarında olmasına rağmen Adana'da pek balık kültürü yok. Kırmızı et ve kebaptan başka bir şey yemekten sayılmaz burda. Üstelik Çukurova'nın ortasında, en verimli tarım arazilerine sahipler ama sebze yemekleri de pek tercih edilmez. Etin yanında süs amacıyla (salata veya dolmalık malzeme olarak) kullanılır.
İşte bu kültüre inat bu hafta hep balık yedim. Hepsi de nefisti. Önce Dinemiz kızın, ziyarete gelen (ve iki gün önce dönen) kardeş şerefine yaptığı fırında balık (somon+et balığı), ertesi gün öğlen, işyerindeki arkadaşlarla deniz kenarında, Gölovası Balıkçısı'nda yenilen süper bi levrek (ki fotosu hemen aşağıda)


Ve son olarak da dün akşam, benim yeni şaheserim balık güvecinde fırın çupra! Şahit olarak da her zamanki gibi Dinemiz ve Wrzl vardı :)





Afiyet oldu herkese.

******

Son fotoya dair birkaç not:
1. Henüz büyük bir yemek masasına sahip değilim, misafirlere salon sehpasında yediriyorum yemeği.
2. Henüz büyük bir fırına sahip değilim. 4 tane balık vardı ve önce ilk ikisi pişti, sonra diğer ikisi.
3. Henüz araba sahibi değilim ama sevdiceğimin hediye etmiş olduğu ve sehpanın sağ köşesinde gözüken bir gitt'im var :)
4. Yakut benim, bira Yorkun'un, kolalarsa "biz yemekle alkol almayız, tadı bozulmasın" diyen misafirlerin (gerçi onlar misafir statüsünden çoktaaan çıktılar)
Yemekten sonra onlar şaraba, Yorkun da rakıya döndü.
5. Merak eden olursa anlatayım: Çupraları ayıklatıp alın, güvecin altına yuvarlak dilimlediğiniz soğanları yerleştirin, üzerine balığı yerleştirin (alt ve üstünde bıçakla iki kesik atmayı, kuyruğuna kadar ikiye bölmeyi ve içine-dışına tuz serpmeyi unutmayın), son olarak da yuvarlak dilimli patates, domates ve limonları ekleyip bir-iki çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. 230 derece fırında 30-35 dk pişirin, sıcaklığı 250 ye getirip 10 dk daha pişirin. Bu kadar basit!

0 yorum: