Cuma, Mayıs 30, 2008

Gelişmeler

Taşınmak zorundayız. Çok severek tutmuştuk şu an oturduğumuz evi. Ama ev sahibemiz de evini en az bizim kadar seviyor olmalı ki, geçtiğimiz hafta sonu "ben evime geri geçmek istiyorum" dedi. Aslında bize evi teslim ettikten 3 gün sonra da yeni evine ısınamadığını söyleyip (-ki yeni evi hemen karşımızdaki binada ve 4 oda, 1 salon, 2 banyo, amerikan mutfak, ankastre eşyalar, jakuzi vs vs içeriyor) çıkmamızı istemişti. Biz de düğüne sadece 4 gün kaldığı için ve eşyalar yerleşmeye başladığı için kabul etmemiştik :) 1 senedir ses seda çıkmayınca da herhalde alıştı yeni evine dedik. Ama yanılmışız.
Aslında işi uzatabilir ve 1 yıl daha burada oturabiliriz. Kontrat 2 yıllık. Ama düşündük ki, huzurumuz kaçacak, keyifle oturamayacağız. Ve seneye gene aynı sıkıntılar yaşanacak. O yüzden geçtiğimiz hafta aceleyle bir kaç ev baktık. Geçen sene evlilik telaşıyla karışmıştı ev bulma işi ve de 5-6 ayrı semte dağılıp ev bakmıştık. O yüzden beynimiz bulanmıştı resmen. Bu yıl biraz daha sakin, daha "ne istediğini bilen", daha bilinçli yaptık bu işi. O yüzden toplamda 5 eve bakıp işi sonuçlandırdık :)) Ancak burada da iskan sorunu var. İnşaat bitmiş, her şey tamam. İskan için belediyeyi bekliyorlar. O yüzden ancak 1 ay sonra taşınabileceğiz.
Neyse ki yeni ev sahibimiz üst düzey bir hukukçu. Uzun bir süre sorun yaşamadan otururuz herhalde burada :))

Bir gelişme de işyerinden. Malum aylardır, yıllardır 17025 laboratuvar akreditasyonu gündemimdeydi. Ama ilk ciddi adım 6 ay önce atıldı ve durum üst yönetime kabul ettirildi. Ne de olsa para onlardan çıkacak :) İlk aşamada 8 parametreden başvuracağız, bazı yöntemleri değiştirdik, validasyon çalışmalarını yapıyoruz vs vs. Ama danışmanlar iş yoğunluklarından dolayı bir türlü buraya gelemiyordu. Gerçi benim de işime geldi, o arada tezi yazdım, yüksek lisansı bitirdim, labdaki kıvır zıvır işleri sakin sakin hallettim :) Nihayet geçen gün gelebildiler ve son 2 gün yoğun bir biçimde çalıştık. Dökümanlar dışında fazla bir eksiğimiz yokmuş. Prosedür ve talimatları hazırlayacağız. 14001 ve 18001'de yazılı olan bazı prosedürlere (satın alma, İK, eğitim, IT gibi) atıfta bulunarak bir kısım yükten kurtulacağız. Bir aksilik çıkmaz ise 1 yıl içerisinde belgeyi alabileceğimizi söylediler. Yoğun günler kapıda yani.

Bu arada, Doğu Karadeniz'e gitmek istiyoruz. Kaçkarlar'ı, Ayder'i ve diğer yaylaları gezmek istiyoruz. Koca kişisi bir zamanlar gitmiş oralara ama şimdi de beraber gitmek istiyoruz. Ben zaten yıllardır oralara gitmenin hayalini kuruyordum. Sanırım bukla ile görüşeceğiz. Ama mali açıdan biraz zorlanacağız. Aynı zamanda İzmir'e de gitmek durumundayız. Şöyle bir hesapladık da, Adana-İzmir, İzmir-Ankara, Ankara-Trabzon, Trabzon-Adana gibi bir güzergahta, bir kısmı uçak bir kısmı otobüsle yapılan 10 günlük tatilin maliyeti bize en az 2500-3000 YTL'ye patlayacak! Sadece 500 yola harcamak durumundayız. Çok para. Kararsız kaldık.

not: foto-resim bulmaya üşendim şimdi. Bu yazı da böyle olsun artık.

5 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

17025 mi dedi biri aman yarabiiiii..........

Tabiat Ana dedi ki...

kolay gelsin ne diyim..

cinar dedi ki...

Umarım eski evinize siz de evsahibiniz gibi çok bağlanmamıştınız ve umarım yeni evinizde çok daha güzel günler bekler sizi... Kolay gelsin!

chroma dedi ki...

Bir yanda 17025 bir yanda taşınma telaşı. İkisi de yorucu olsa da son derece heyecanlı işler :)

Adsız dedi ki...

sanırım ben de minik bir tur yapmış olcam oralara doğru. giresunlu olan arkadaşlarım arabayla giderken seni de götürelim dediler, hatta abartıp sana bi şoför ayarlarız, o yayla senin öbürü bizim gezip tozar bolca çekim yaparsın dediler ben de oluur dedim :)