Pazartesi, Ocak 08, 2007

Peeh, sen otur oturduğun yerde öyle tüketgen tüketgen

Danimarkalı fizikçi Niels Bohr, bilimde devrim yaratan Bohr atom modeli teorisini yayınladığında 28 yaşındaymış (yıl 1913). Gerçi sonra o teori çok değişti, çok gelişti ama olsun, önemli bir adımdı atom yapısının aydınlatılmasında.


Ludwig Zamenhof tüm dünyada tek bir dil fikriyle geliştirdiği yapay dil Esperanto'yu dünyaya tanıttığında 28 yaşındaymış. Gerçi pek çokları tarafından İspanyolca'ya benzetilmiş, ayrıca da genel olarak pek rağbet görmemiştir ama olsun, meraklıları hala çok.

Bob Marley "I Shout the Sheriff"i kaydettiğinde 28 yaşındaymış. Oldukça genç sayılabilcek bir yaşta, 36 yaşında, cilt kanserinden (malignant melanoma) vefat etmiş ama olsun. Müthiş bir insanmış. 120 yıl "ot" gibi :) yaşamaktansa onun kadar üretken olup da kısa yaşamayı tercih ederdim.


Kaynak: Bu sitede görmüş olduğum şu sitedir.

3 yorum:

zynp dedi ki...

niye taktın bu 28 yaşa hıh =) 28 yaşında olmaz 30 yasında olur insanoğlunun kafasının nezaman çalışacağı belli olmaz.. ama şu ot konusunda hemfikirim ne boşinsanlar var yarabbim allah'tan onlradn değilim böyle enazından olduğuna inanıyorum yani sahsen.. uzun lafın kısası kimbilir sende iki sene sonra birşey icat edersin durduk yere değil mi? ben sana guveniorum hem ;)

zynp dedi ki...

aha oldu valla, yaşasın !! =)

CHROMA dedi ki...

Yok canım, niye takayım 28 yaşa , hem 28 dediğin ne ki? Zaten gençlik sınırı da 36 ya çıkartılmış. :)