Cuma, Kasım 03, 2006

Zaman geçer gider

Biz de Meliscik gibiydik, sonra şöyle olduk:


Üstteki fotonun çekildiği bayram gününü -ki tarih 20.03.1984- hatırlamaktayım. Mankenler poz veriyor, ben de vericem diye tutturmuştum.
Kendimi bildim bileli her bayram o eve gideriz. Dudiş'i öperiz, para isteriz. Mutfakta tatlı yeriz. Şimdiki hali çok farklı evin. Tıpkı bu fotodaki bizler gibi, o da değişti. Mesela şimdi biz şöyle şeyler yapıyoruz: (Soldan sağa) Volki (bi de böyle bi yönü var), Bora, Tıytıl, karakız.

Ve mesela o evde şimdi şöyle pozlar veriliyor:


Söylenecek çok şey olup da susmak istediğim bir an şu an.

ps. Tıytıl hazinede çalışmaya başladı. Ve ben kendisini yıllardır görmüyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Zaman ne demdirdir ki durakladı? Niceleri zamanı yenmeye çalıştı? Kendiyle uğraştı, olmadı... Teknolojiye bulaştı, gene kanca taktı. Çabaladı buldu; Adenin, guanin, timin... Zamanla uğraştı olmadı,; düzlemsel döngüsel spiral. Zamana değer verebilecek herşeyle uğraştı, tanrı dahil. Ki acımasızlığını gördü! Peygamber oldu, yazar oldu, filozof oldu. Lakin kurtaramadı vücudunu çürümekten. Ancak böyle ilelebet varolabilirdi milyonda biri. Gelen geldi zaman ötesi öngörüleriyle, savlarıyla zaman ötesi düşünülmüş hayatlarıyla bugüne, çağımızın kokuşmuş gününe. Yitecek hayatımız, sistemin daha çok iş yaptırmak adına güncel kölelere “sen özelsin” öğretileri arasında. Lakin zaman hepimizi süpürecek “güdülü develer” olarak 21. yüzyıl çölünde...

CHROMA dedi ki...

Zamanı duraklatmak gibi isteğim olmadı hiç. Keşke büyümeseydik diyenlerden de değilim. Büyüyoruz işte. Daha da büyüyeceğiz, sonra ölümler gelecek peşpeşe ve biz de öleceğiz. Zaman hep geçecek. Benim susmak istememin sebebi, çocukluğumuzun birlikte geçtiği insanları (Bora hariç) yıllardır göremiyor olmanın verdiği bir burukluk.

ayrıca sayın anonim kişi, sen gerçekten "özel"sin. Aslında hepimiz "özel"iz.

Filozof, tanrı, spiral zaman felan deyince şöyle de bişi geldi şimdi aklıma, bu aralar tişörtlerde pek moda:

"God is dead" ... Nietzsche
.
.
"Nietzsche is dead" ... God!