Salı, Ekim 07, 2008

2750

Tam da "terör örgütü dağılıyor, parçalanıyor" masallarından bıkmış ve bunalmışken, "keşke bir imkan olsada son 15-20 yılın gazeteleri toplansa ve PKK ile ilgili haberler bi derlense" derken, şehit haberi duymaya alışmış ve bunu artık normal bir olaymış gibi karşılamaya başlamışken, Murat Eren tarafından yazılmış olan yazıyı okudum Moleschino'da! Murat üşenmemiş, bir de grafik çıkartmış bu haberlerden.



Toplam sayı yaklaşık 2750! Başımız sağolsun...

`1988`
- Güneydoğu’ da Suriye sınırından giren 1O kişilik PKK milikanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir pilot binbaşı iki jandarma eri şehit oldu.
- Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yeşilova mevkiinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir komando eri şehit oldu.
- Mardin’in Derik ilçesine bağlı Bayraklı köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya giren PKK’lı teröristlerden 7’si ölü olarak ele geçirildi, olayda bir er de şehit oldu.
- Gaziantep’in Kilis ilçesi yakınlarında sınırı geçmeye çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir çavuş ile bir onbaşı şehit oldu.
- Siirt ilinin Şırnak ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada bir astsubay şehit oldu, bir er yaralandı.
- Van’ın Gelenler köyü Kaşkol mezrası yakınlarında sınır bölgesinde devriye görevi yapan iki jandarma erinin dün Iran topraklarından açılan ateş sonucu şehit edildiği, Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Elçi Nazım Berger tarafından açıklandı.
- Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Dervişören Köyü yakınlarında bir askeri aracın bir grup terörist tarafından taranması sonucu 8 er şehit olurken, 1 astsubay ve 1 çavuş da yaralandı.
- Mardin’in Gercüş ilçesine bağlı Basar köyü yakınlarında bir grup teröristle güvenlik kuvvetleri arasında çıkarı çatışmada bir polis şehit oldu, bir terörist ölü olarak ele geçirildi.
- Siirt’in Şırnak ve Silopi ilçeleri arasındaki Cudi Dağı’nda bir grup PKK’lı teröristle çarpışan güvenlik kuvvetlerinden bir üsteğmen şehit oldu, bir astsubay ve üç er yaralandı.
- Siirt ilinin Şırnak ilçesine bağlı Boyunkara köyü’nde PKK’nın güvenlik güçlerine pusu kurmasıyla çıkan çatışmada 11 güvenlik görevlisi şehit oldu.
- Siirt’in Şırnak ilçesinde PKK militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ter şehit oldu, 1 üsteğmen ile 1 er ağır yaralandı.

Devamı burada...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba =)

Blogunuza tesadüfen rastladim. Nette ünizle sarkisi hakkinda arasirtma yaparken takildim , arada gelip okurum.
Size bu yorumu yazmamin sebebi öncellikle sizi zevkle okudugumu söylemek için. =)
Baska bir sebepte var =) Su an Fransa'da okuyorum ve üniversite bitirince Türkiye'de çalismayi düsünüyorum. Bendeniz Uluslararsi Ticaret , Türkiye'ye dönmek isteyen ama emin olmayan bir arkadasimda kimya dalinda çalismak istiyor.
Sanirim sizde bu dalda çalisiyorsunuz. Sizden ricam beni Kimya'nin Türkiye is sektöründeki yeri hakkinda bilgilendirmeniz. Eger birkaç bilgi verirseniz çok sevinirim =)
Simdiden tesekkürler =)

chroma dedi ki...

Selam Özge, istediğin zaman gelip okuyabilirsin elbet burayı. Kendi çapımda takılıyorum işte :)
Evet, kimyagerim. Adana'da, iyi bir firmada çalışıyorum. Eğer arakadaşın burada çalışmaya niyetlendiyse, benim tavsiyem Fransız menşeili kimya firmalarını bir araştırsın. Dili nedeniyle avantajlı olabilir. Ben Danone'yi biliyorum ama mutlaka başka Fransız şirketleri de vardır Gebze-Dilovası taraflarında. Kimya firmalarının pek çoğu Gebze'de olmakla beraber Türkiye'nin her şehrinde irili ufaklı pek çok firma var kimyager istihdam eden.
Arkadaşın kimyager olarak yüzlerce farklı sektörde çalışabilir. Kozmetik, gıda, boya, tekstil, ilaç, polimer, plastik fabrikaları, her türlü analiz laboratuvarları, laboratuvar cihazları vs vs vs üzerine çalışan firmalarda farklı pozisyonlarda çalışan kimyagerler var. Ayrıca özel okullarda veya dershanelerde kimya öğretmenliği de yapabilir (pedagojik formasyon gerekli ama). Teknik bilgi tek başına asla yeterli olmuyor, kişisel gelişim faaliyetleri ve tabi ŞANS da çok önemli bir faktör (hatta en önemlisi)
Arkadaşın İngilizce ve bilgisayar bilgisi de iyidir umarım.
Bu arada, maaşlar çok değişken, her firmanın maaş konusuna bakış açısı farklı oluyor. Asgari ücretle çalışan da var, 5milyar alan da var. İş ilanları ve sektörel gelişmeler için aşağıdaki siteleri de takip edilebilir:
www.kariyer.net
www.kimyager.org
www.tksd.org
www.kimyamuhendisi.com
www.kmo.org.tr
Bunlar dışında pekçok da forum sitesi bulunuyor kimyagerlerin kullandığı.

Adsız dedi ki...

Cok tesekkür ederim =)
Arkadasima bu bilgileri ve siteleri ileticem.
Benide ilgilendiren birkaç sey gördüm bu sitelerde, bende bir baksam iyi olucak =)
Bilgileriniz ve yardimlariniz için çok tesekkürler

CHROMA dedi ki...

tksd.org'u açınca Türk Kültür ve Sanat Derneği çıkıyormuş :)) doğrusu "www.tksd.org.tr" olcaka :)))
(Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği)

Adsız dedi ki...

:)
Tesekkürler