Salı, Ocak 23, 2007

Milli savunmasına ve milli istihbaratına milyonlarca dolar harcayan, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olan, 18 yaşını aşmış her erkek vatandaşına en az 6 ay askerlik eğitimi veren, son 15 yılda binlerce gencini şehit vermiş olan ülkenin savunulması henüz 17 yaşında ve cebinde sadece 1 YTL parası olan bir serseriye kaldıysa ve ülkenin yetkilileri "milliyetçi duygularla yapılmış basit bir eylem" diyebiliyorsa eğer, cümle başında sözü edilen onca emek, onca para, binlerce hayat niye harcanıyor ki? Çözüm gayet basitmiş halbuki: Orta gelirli veya altında ailelerin çocuklarından hafif agresif olduğunu tespit ettiğin çocukları okutma, beynine gazı ver, eline silahı ver, biraz da atış talimi yaptır! İstediğin kişiyi yok etsin.

Anlayamadığım bir nokta da, aslında halkın büyük bir kısmı tarafından bu çapulculara kahraman muamelesi yapılması. Gazetelerin dediğine aldanmayın siz. Bakın İstanbul Taksim'den Adana'ya uzayınca ne tür tepkiler duyuyorsunuz: "aldı işte ağzının payını", "Onca şehidin arkasından niye kimse böyle yürümedi?"... Bu tepkiler yüzünden bu tip serseriler de durumdan vazife çıkartmaya başlıyor. Ya gerçekten bu ülke 17 yaşında serserilerin intikam duygularına muhtaç olacak kadar aciz mi? Ben mi körüm, görmüyorum, anlayamıyorum? Hrant Dink'i savunmasız bir haldeyken sırtından vurarak öldürünce kapanmış mı oldu Ermeni meselesi? Peki, silahsız bir adamı sırtından vurmak korkaklık, acizlik değildir de nedir?

Dünyanın ne düşündüğü, başka ülke vatandaşlarının ne düşündüğü umrumda değil. Ben sadece düşünmekten aciz 17 yaşında bir çocuğun duygularına muhtaç olduğunu düşünen bir milliyetçilik anlayışından rahatsız olduğumu belirtmek istedim.

1 yorum:

gaykedi dedi ki...

"Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır"....Afrika Atasözü

"Genetik bağlamında bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir insan ırkı yoktur ama ırkçılık ve ırkçılar vardır. Saf bir Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman, İspanyol, Bulgar, Rus, Yahudi ırkı olmadığı gibi 24 ayar bir Türk ırkı da yoktur. Ama bunların ırkçıları vardır!"...Özdemir İnce

Ermeni de olsak Türk' te, Yunan' da, zenci de, beyaz da "Gözyaşlarımız Aynı Renk".... insanlık olarak insan yiyen ırkçı yamyamlara bir kurban daha verdik...ne kadar üzüldügümü anlatmam zor..dün gozyaslarimi tutamadim ve bir Türk olarak ülkemin ırkçılarından bir kez daha utandim....Nur içinde yat sevgili Hrant....