Perşembe, Ağustos 10, 2006

Çok şey var yazacak

Bayağı bir zaman geçti aradan, birikti pek çok konu ama bunu bekletmeden yazacağım.
Milliyet'te dün "Türkiye'nin Gerçek Yıldızları" isimli yeni bir yazı dizisi başladı. Herbiri kendi dalında dünya çapında çalışmalar yapmış akademisyenleri ve çalışmalarını tanıtıyorlar. Bence çok geç bile kalındı bu konuda. Sabah akşam magazinle yatıp kalkan, haber=magazin diyen, para sahibi veya baldır-bacak sahibi olması dışında başka bir özelliği olmayan şahısların köpeğinin ismini bile bize öğreten medyada birilerinin bunları da yazması hoş tabi ama aynı gazetenin internet sayfasında bu yazı dizisinin ilk sayfada yer almaması, dün dizi hakkında yaptığım olumlu 2 yorumun bir türlü yayınlanmamış olması garip geldi doğrusu.(ki sanırım pek çok kişinin yorumu yayınlanmadı, zira böyle bir konuda gerçekten sadece 6 kişinin yorum yapmış olduğuna inanmak istemiyorum)
Tamam, sadede geldim. Bugün o yazı dizisinde üniv yıllarında heyecan ve azmine hayran olduğum, gençlerle iletişimine gıpta ettiğim, bir pire kadar aktif olmasına, sürekli bir şeyler için koşturmasına rağmen nasıl olur da kilo veremez :) diye merak ettiğim biyokimya hocası Adil Denizli vardı. Biz onu zaten tanıyorduk da bilmeyenler de öğrenmiş oldu. Linki aşağıda:

http://www.milliyet.com.tr/2006/08/10/guncel/agun.html

Kendisi aynı zamanda benim bitirme ödevim için Cibaron Blue F3GA takılı Polihidroksietilmetakrilat (P-HEMA) mikro küreciklerimi de üretmiş olan kişidir. Bu vesile hem kendisine tekrar teşekkür edeyim, hem de rahmetli Ömer Hoca'yı (Prof. Dr. Ömer Genç) yadedeyim istedim.
Bir de Adil Hoca'nın yanında duran Müge isimli şahsiyeti akşam arıyayım da bi gülelim bol bol, ne komik çıkmışın kız sen diyeyim :)

Ben eminim ki Hacettepe Kimya'da daha pek çok hoca var, ilham alınması gereken. Umuyorum sıra bir gün onlara da gelir.

Ayrıca yazılmak için zaman bekleyen konular:
-Antalya'da tatil,
-Bungee Jumping,
-Duygu Asena,
-Yaşlanmışlık hissiyatı,
-Sudoku hastalığı,
-Ve bi kaç bişey daha var hatırlamıyorum şu an.


Edit1. Aynı yazı dizisi içerisinde bugün de Rıdvan Hoca'yı anlatmışlar. Kadrosu Kimya Öğretmenliği'nde olmasına rağmen bizle de çok çalışmıştı :) 12.08.06

0 yorum: