Salı, Temmuz 04, 2006

Susam Sokağı

Şurada okuyunca aklıma geldi :)
Küçükken (ortaokul 1 felan) babama bir arkadaşı yaw diyor televizyonda bir çocuk programı başlayacak, ABD ile ortak, işte o program için çocuk oyuncu arıyorlar. Senin kızı bi götür istersen. Ve bir adres yazıyor kağıda: SUSAM SOKAĞI - TRT ANKARA STÜDYOSU!
Ertesi gün babam en güzel kıyafetimi giydirip, tutuyor elimden ve biz Çankaya'da Susam Sokağı'nı arıyoruz. Bir kısım insan dedi ki, abi yıllardır burada esnaflık yaparım, hiç böyle bir sokak adı duymadım. Bir kısım insan da tarif etti güzel güzel, işte şurdan çık ordan sağa dön, düz git bi daha sağa dön vs vs. O sokak senin, bu sokak benim, saatlerce dolaşmıştık. En son babam akıl etti de, TRT'nin merkez stüdyosuna gittik, kapıdaki adama sorduk. Adam adres kağıdına baktı ve başladı gülmeye. Abi dedi "Susam Sokağı" programın adı! Çekimler de burada yapılıyor. Babam kızardı, üzüldü felan çünkü yürüyerek gittik heryere. Neyse, geçtik salona, koca bi stüdyo, tavan gözükmüyor bile! Cağul cuğul bir kalabalık. Minik Kuş ve Kırpık ile ilk kez o gün tanışmıştım. Kırpık'ı iki ayrı kişi oynatıyordu. Velhasıl kelam, oynadık işte bi iki skeçte. Bi daha da arayan soran olmadı. Yayınlanıpta da okuldan arkadaşlarım dalga geçince utangaç, sıkılgan kız rollerine büründük.
O gün kendimle ilgili önemli bir şey öğrenmiştim: Benim tiyatro, sinema gibi konularda hiç yeteneğim yok. Zira put gibi durup, teşekkür ederim demeyi bile becerememiştim!
O gün yurdum insanı ile de ilgili önemli bir şey öğrenmiştim: Mecbur olmadıkça adres sorma! Sorsan da her tarife güvenme!!!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

var mı o günlere ait fotoğraflarınız peki, merak ettik :)